Riistakeitto resepti

resepti  :   riistakeitto

Resepti: Riistakeitto

Ainekset

  • 2 litraa vettä
  • 1 kg riistaa esim. hirveä, peuraa, poroa, jänistä
  • hiukan sianlihaa makua antamaan
  • Mausteet:
  • 2 tl suolaa
  • 5 valkopippuria
  • 2 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • katajanmarjoja
  • rosmariinia
  • 2 persiljanoksaa
  • Juurekset:
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni palsternakka
  • 50 g juuriselleriä
  • 6 kiinteää perunaa
  • pieni pala lanttua
  • ½ purjosipulia

  1. Valmistus
  2. Lisää veteen suola ja anna kiehahtaa. Lisää sitten liha kokonaisena
    tai isoina paloina joukkoon.
  3. Kuori vaahto pois ennen kuin lisäät muut mausteet ja persiljanoksat.
  4. Laita kansi kattilan päälle ja anna kiehua noin 1 tunti. Kuori sillä
    aikaa kaikki juurekset.
  5. Laita juurekset (paitsi purjo joka lisätään aivan loppuvaiheessa
    1cm:n paksuisina renkaina) keittoon ja keitä 30 minuuttia, kunnes liha
    on mureaa.
  6. Nosta liha ja juurekset kattilasta, leikkaa pieniksi kuutioiksi ja
    laita takaisin kuuman liemen joukkoon. Lisää purjorenkaat.
  7. Tarjoile lämpimän, revityn ruisleivän kera.
    Lähde: ruokavinkki.fi

Reseptihakusanat

Leave a Reply

?>